Silas Neumann

Joeso Peters

PNT

Wij zijn een jong professioneel jeugdtheatergezelschap uit Zwolle. In onze voorstellingen heffen we de scheidslijn op tussen vertel- en objecttheater. We vertellen spannende verhalen in een mix van muziek, geluid, beeld en vertelling.

PNT wil met haar voorstellingen de ontwikkeling van kinderen tot inlevende en ruimdenkende volwassenen versterken. We willen niet alleen de fantasie en verbeeldingskracht verstevigen maar ook het vermogen om actief naar hun leefomgeving te kijken stimuleren.

Oprichters Joeso Peters en Silas Neumann vonden elkaar al spelend en ontdekten een gedeelde voorliefde voor vertel- en objectheater. Zij hebben in 2018 hun krachten gebundeld en zijn samen nieuwe voorstellingen gaan ontwikkelen. Peters die ook als componist werkzaam is, creëert muziek en samen zoeken Neumann en Peters naar muzikaliteit in beeld, tekst en geluid. Het resultaat is een voorstelling die speels maar ook geconcentreerd is en waarbij de kijker op ongedwongen wijze wordt meegesleurd in de verbeelding.

PNTheater zoekt binnen voorstellingen naar een ingang die aansluit bij de leefwereld van de doelgroep. Dit kan in het verhaal maar ook in het materiaal van het decor, de sfeer van de muziek en de stijl van vertellen.